محمدرضا انصاری در گفتگو با سایت خبری اتاق تهران ورود ایران به WTO را تحلیل کرد
انصاری گفت: اقتصاد ایران زمانی می تواند جهانی باشد که عضو WTO شود. عمده کشورهای جهان عضو WTO هستند. این کشورها مراودات تجاری زیادی با یکدیگر دارند. به همین ترتیب هم اگر ایران خارج از WTO باشد از مبادلات تجاری کشورها با یکدیگر محروم می ماند.
دو روز پیش فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پی بازگشت هیات اقتصادی و گمرکی اتحادیه اروپا از تهران با صدور بیانیه ای از الحاق جمهوری اسلامی ایران به سازمان تجارت جهانی (WTO) حمایت کرد. به هرحال، هرچه باشد ایران نزدیک به 20 سال است که خواستار عضویت در سازمان تجارت جهانی است و اکنون به عنوان عضو ناظر در جلسات این سازمان شرکت میکند.
به گزارش گمرک هیات اتحادیه اروپا برای بررسی راههای توسعه همکاری اقتصادی و گمرکی هفته گذشته به ایران سفر کرده بود و با مسئولان گمرک دیدار و گفتوگو کرد.
محمدرضا انصاری، نایب رییس اتاق ایران در گفتگو با سایت خبری اتاق تهران درباره این عضویت اعلام کرد: حمایت اتحادیه اروپا از عضویت ایران در WTO حاصل برجام است. به گفته انصاری، تحریم ها اگر ارتباط اقتصاد ایران با جهان را قطع نکرده بود اما با مشکل همراه کرده بود.
او ادامه داد: اقتصاد ایران زمانی می تواند جهانی باشد که عضو WTO شود. عمده کشورهای جهان عضو WTO هستند. این کشورها مراودات تجاری زیادی با یکدیگر دارند. به همین ترتیب هم اگر ایران خارج از WTO باشد از مبادلات تجاری کشورها با یکدیگر محروم می ماند.
براساس صحبت های انصاری، اکثریت و حجم زیادی و اصلی، حدود 90 درصد اقتصاد جهان کشورهایی هستند که در WTO حضور دارند. او همچنین تاکید کرد: علی رغم اینکه دونالد ترامپ، کاندیدای ریاست جمهوری امریکا شعار دیگری می دهد که امریکا باید برای کالای چینی گمرکات خودش را وضع کند، اما همچنان WTO وجود دارد و اقتصادهای مهم و قوی جهان عضو آن هستند.
نایب رییس اتاق ایران همچنین درباره پیشامدهای عضویت ایران در WTO ادامه داد: به هرحال عضویت در WTO یکسری امتیازات دارد. البته که با ورود ایران با این مساله ممکن است در کوتاه مدت یکسری دشواری ها هم ایجاد کند. چرا که اقتصاد ایران با سیسستم عوارض و حمایت از صنایع داخلی فعالیت می کند. اقدامی که باعث شده صنایع داخلی ناقص بار بیایند. مثل ماشینی که تولید می کنیم. وقتی عضویت ایران در WTO اتفاق افتاد، دیگر کشور باید طبق قوانین این سازمان کار کند و نمی تواند همین سیستم ناقص حمایت از تولید را ادامه دهد.
انصاری اضافه کرد: البته این مساله در سال های اول می تواند مشکل ایجاد کند، اما در دراز مدت تولیدات ایرانی را در رقابت با بازارهای جهانی قرار می دهد و تولیدکننده های کشور می توانند بازارهای جهانی را بدست آورند. زمانی که ایران عضو WTO شود، تولیدات کشور تبدیل به تولیدات بین المللی خواهند شد. به این ترتیب، محصول ایرانی می تواند در دنیا ماندگار شود و با کیفیت و با استانداردهای جهانی مطابقت داشته باشند.